Sinds kort heeft Facebook een nieuwe feature: Facial Recognition. Hiermee zal Facebook bij iedere upload van een foto proberen te bepalen of een foto’s op jou lijkt. Als Facebook vindt dat jij in een foto voorkomt zal Facebook degene die de foto aan het uploaden is, proberen te overtuigen om je in de foto te taggen. De uiteindelijke Tag wordt nog steeds door anderen gedaan en niet door Facebook. Dit kon al langer, maar het griezelige hiervan is echter dat Facebook nu daadwerkelijk je vrienden gaat “uitdagen” om jou te taggen.

Ben je het er niet mee eens dat je getagged bent in een foto? Dan moet je zelf in actie komen om de tag te verwijderen. Als je de optie van Facial Recognition wil uitzetten voor jouw facebook profiel, moet je jouw privacy settings aanpassen.

Hoe doe je dat? Links boven op je Facebook pagina kies je bij de dropdown “account” en daarna voor “privacy settings”. Eenmaal daar klik je op “Customize settings”. Vervolgens zoek je “Suggest photos of me to friends”. Daar kan je de op “Edit Settings” klikken en vervolgens de optie op “disabled” zetten. Standaard staat hij op “enabled”. Wil je deze optie houden dan hoef je niets te doen.

Wat vind jij van de Facial Recognition privacy-instellingen van Facebook? Griezelig of slim? Of beide?

.CU.